Nyt jännittää!

Kerron tässä ensin vähän siitä, miten SuomiConnect Oy sai alkunsa sekä siitä, kuka minä, Marko Tanninen, SuomiConnect Oy:n perustaja olen.

Oli syksy ja vuosi oli 2018. Oli muutto edessä Norjasta Suomeen, ja edessäni oli kaksi vaihtoehtoa: hakea työpaikkaa tai perustaa oma yritys. Jostainhan on leipä saatava! Päädyin siihen, että perustin SuomiConnect Oy:n. Isoin syy päätökseen oli se, että sitten voin itse päättää yrityksen arvoista ja siitä, miten yritystä pyöritetään. Sen kautta voin kantaa vastuuni tämän maailman parantamisesta omalta ja yritykseni osalta.

SuomiConnect Oy on automaatio- ja IoT-yritys, erikoistunut valvomo-ohjelmistoihin, datan käsittelyyn sekä IoT-palveluihin ja -laitteistoon.

Olemme aivan kohta lanseeramassa kuluttajille suunnatun IoT-palvelun, joka sai nimekseen TINKSI! TINKSI on palvelu, jonka kautta ihan kuka vain Suomessa voi helposti hyödyntää IoT:n mahtavat ja kätevät aikaa ja maailmaa pelastavat ominaisuudet, kunhan vain olet verkon kantamalaa. IoT sinulle, minulle ja mummollekin!

Mutta hetkinen, kysyt sinä. Mikä ihmeen IoT, ja mikä ihmeen verkko?! Eihän me nyt kalaan olla lähtemässä vai? IoT on lyhenne, joka tulee käsitteestä Internet of Things eli esineiden internet. Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että erilaisia kapistuksia kytketään internetiin. TINKSI-palvelussa puhutaan lähinnä antureista, esimerkiksi lämpötila-, kosteus-, liike-, vesi-, ja kulutusmittareista. Laajemmin IoT sisältää vaikka uuden Volkkarin kojelaudan, Samsungin jääkaapin, älypuhelimet ja ihan kaikki laitteet, joissa on jotain alyn kipinää tai mittausmahdollisuutta, ja jotka on kytketty internetiin tai muuhun verkkoon. Useimmiten langattomasti.

TINKSIn IoT-palvelun kautta voit seurata vaikka lämpötilaa ja kosteutta siellä vuokratussa autotallissa, missä olet valmistamassa seuraavaa satsia supermarjamehuja torimyyntiin. Tai, kuten meillä, voidaan varmistaa, että Aada-kanalla ja Alvar-kukolla on sopiva lämpötila ja etteivät yöt kylmetä kanalaa liian paljon.

TINKSIn sivuille tulee lähiaikoina paljon muitakin antureita ja tapoja hyödyntää niitä. Siis silmät tarkkana! Mikäli keksit jotain mitattavaa tai jonkun ongelman, jonka voisi ratkaista IoT:n avulla, mutta jota ei löydy sivuiltamme, ota rohkeasti yhteyttä. Katsotaan, jos pystyisimme auttamaan! 🙂

TINKSI-sovellus on nyt valmiina Android puhelimille, ja iPhone-versio lähtee kohta hyväksyttämiskierrokselle.

Sivuillamme puhutaan vastuullisuudesta ja auttamisesta. Olemme jo ennen SuomiConnect Oy:n syntyä aloittaneet yhteistyötä Ugandalaisen orpokodin CCCU:n, Christian Children’s Center Ugandan kanssa. Tarpeet siellä ovat monenlaisia eikä tekniikka pysty kaikkeen, mutta heille on suuren suuri asia jo tietää se, että täällä kaukana, kylmässä Pohjolassa on ihmisiä, jotka oikeasti välittävät heistä. Lisää tietoa tästä yhteistyöstä tulee tähän blogiin.

Toinen pieni asia, joka meitä harmittaa, on se, että niin iso osa Suomen järvistä on niin ruskeita ja pohjilta löytyy usean metrin verran humusliejua. 1960-luvulla päätettiin, että ojitetaan suot ja saadaan paljon enemmän maata, joka tuottaa metsää, ja maamme vaurastuu. Tämä oli erittäin tehokasta. Suomen puuston tilavuus kasvoi noin 1,5 miljardista kuutiometristä noin 2,5 miljardiin. Totta kai tämä toi metsäteollisuuden kautta paljon vaurautta sekä lisäsi jonkin verran Suomen maan hiilinielukapasiteettia (mistä kaikki eivät ole samaa mieltä). Mutta let bygones be bygones. Nyt on edessä se, mitä voimme tälle asialle, ja miten SuomiConnect osallistuu tähän. Tästäkin tulee lisää tähän blogiin, pysy kuulolla!