MITEN

Miten Tinksi toimii

Osta anturi verkkokaupasta, sisältää 12 kuukauden kuukausimaksut.

Saat älypuhelimeesi viestin, josta saat ladattua Tinksin Android sovelluksen.

Anturi kolahtaa postiluukkuusi ja on käyttövalmis.

LoRaWAN-verkko

 

TINKSI hyödyntää radiotekniikkaa nimeltä LoRaWAN. LoRaWAN-verkko on tarkoitettu lähettämään pieniä määriä tietoa pitkien matkojen päähän käyttäen erittäin vähäistä määrää energiaa. Verkkoa pitkin voi lähettää täsmätietoja esimerkiksi lämpötilasta, kosteudesta tai sijainnista.

Suomessa on julkinen Digita Oy:n operoima LoRaWAN-verkko. TINKSIn palvelut toimivat Digitan LoRaWAN-verkolla. Viereinen kuva havainnollistaa, miten anturitieto toimiteen LoRaWANin kautta loppukäyttäjälle.

LoRaWAN on tietoturvallinen verkko, jonka tietoliikenne on salattu kolmella tasolla.

Kuuluvuus

 

Karttakuva esittää arvion langattoman LoRaWAN-verkon peitosta. Vaaleansininen väri kuvastaa verkon peittoa päätelaitteen ollessa ulkotiloissa. Tummansininen väri kuvastaa verkon peittoa päätelaitteen ollessa sisätiloissa.

Verkkoa on mahdollista laajentaa alueille, joilla LoRaWAN-verkkoa ei vielä ole, jos alueella on tarpeeksi kiinnostusta palveluihin.

TINKSIn takuu: Jos epäilet verkon toimintaa alueellasi, voit huoletta tilata anturin ja kokeilla sen toimivuutta kohteessasi. Jos verkko ei toimi, voit palauttaa tuotteen ja saat rahasi takaisin. 🙂

Mobiiliapp IoT-antureiden keräämien mittatietojen tarkasteluun on saatavilla Android- ja IPhone-puhelimille.

 

IoT-LoRaWAN -verkon peittokartta